HTML

metafizikai kabaré

Friss topikok

  • ejjelivillam: Na majd ha egyszer újjászületek Buddhaként, csak tudod ők meg az érzelmeket ölik ki magukból...Har... (2011.04.01. 13:52)
  • ejjelivillam: meg talán a legtöbb is. (2011.02.26. 22:19)
  • csörgősipkás: (2011.02.10. 14:35)

Címkék

2011.03.30. 12:51 Liquid_Night

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ejjelivillam.blog.hu/api/trackback/id/tr246258382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gumicsirke 2011.03.30. 23:41:14

Tetszik az írásod, csak egyetlen dolgot nem értek. Mi alapján lenne bárkinek joga, logikája bármire? Persze mindenkinek megvan az elmélete arról ,hogy miként működik a világegyetem s azoknak szabályai, de ezeket levetjük magunkról, mint a kígyók a bőrüket, újulunk részletekben és változunk. Mégis azt olvasom hogy indokot keresel egy kaotikus világban, ahol szinte semmire sincsen konkrét magyarázat mert az embert, mint változót nem lehet behatárolni. Utólag lehet indokot találni, de mégis, valahogy senki se tudja elfogadni a tényt hogy dolgok indok nélkül is történhetnek, kötelezően keresve indokot, ezzel nyugtatva lelkét, hogy igen, megvan mi a hiba, min kell javítani. Pedig nincs megoldás, főleg ha önmagunkon kívüli káoszba révedünk.

ejjelivillam 2011.03.31. 09:42:58

Endlösung... :DD Tudod mi a perverz? az emberi állatfaj x ezer évében a gondolat, a logika, és az érzés volt a felvilágosultabb/tudatosabb/humanistább ember egyetlen menedéke. Avagy az egyetlen vára, mint ahogy Galileo mondta, a föld márpedig mozog, és mint ahogy Orwell mondta, 2+2=4. Viszont mára mindez csak vmi instant kis szarság ami amíg kell használod, utána eldobod, majd tetszés szerint mikor-hogy...pár ezer év bölcsei, filozófusai, mártírjai és gondolkodói mostmár tudják, miért kellett belehalni, és miért volt érdemes meghalni... :)) Nem is olyan rég még emberek haltak meg, sőt, ma is emberek halnak meg olyan apró pici dolgokért mint szabadság testvériség egyenlőség...büszkék lennének ránk hogy EZT hozzuk ki belőle :) Nothing matters, right? És akkor még nem is írtam semmi személyest.

ejjelivillam 2011.03.31. 09:53:10

No de no para, minden komolyan vehető civilizáció ilyesféle dekadenciát mutatott az alkonyán. Biztos csak a korszellem... Igazad van, ha azt a bizonyos "big picture"-t nézem, mindez nem is igazán számít, mondomén hogy csak a 21. század zabigyerekei vagyunk...akkor most sajnáljuk magunkat ezért! Ommm... Uff. Amilyen egyszerű emberek voltak/vannak körülöttem, mindezt még el is tudnám hinni. Aztán most vessetek vissza tömlöcömbe...(vagy gumiszobámba) Kora van még, most keltem.

ejjelivillam 2011.03.31. 09:56:35

És nem bazdmeg, a butaság nem (sem) mentség (már), tudod? Az egy olyan luxus volt, amit valahol a kettővel (!!!) ezelőtti századvégen már nem engedhettünk meg magunknak...

Gumicsirke 2011.03.31. 16:09:59

De te most összekevered a fizika világát az emberek világával. Fizikában vannak szabályok amiket be kell tartani, legfeljebb megkerülni lehet, míg az embereknél ilyen nincsen. Még a rabszolgát is csak befolyásolják, sosem irányítják, megteheti hogy ellenáll, képes lenne rá, fizikában ez nem így van. Gumiszoba. Minek visszavetni? Saját magad mentális állapotát csak te irányítod, többeik befolyásolják. Ha hülyének tartod őket akkor miért hagyod hogy lerántsanak maguk közé? Szimplán elfogadni ,hogy igen, hülyék, s köztük élni tudva a határukat, nem felettük uralkodni is lehet ám :) Utolsóra pedig, hülyék mindig is voltak és mindig is lesznek. Akkor is megtehették, elég megnézni az arisztokrácia, a főbbek életét hogy micsoda balfaszságokat követtek el emberi hülyeség miatt. Jönnek a törökök? Áá ugyanmár visszaveri azt mari nénje is, minek összefogni :) Ofc ez mind személyes véleményem amit nehezen lehet leírni értelmesen. De remélem értem amit írtál, s vice versa.

ejjelivillam 2011.04.01. 13:48:52

Az élet ennél bonyolultabb...

ejjelivillam 2011.04.01. 13:52:37

Na majd ha egyszer újjászületek Buddhaként, csak tudod ők meg az érzelmeket ölik ki magukból...Harmónia? Spiritualitás? Metafizika? My ass. Én is ezekről írtam pár éve, majdnem lélektársak által körülvéve. Aztán tudod mi lett? Csatatér, mert ILYEN az élet, ilyenné teszik. Ilyen az ember, aztán sír. Ennyi. Undorító egy sárgolyó ez. Tudatosság...az. Majd eccer. De még akkor is a human factor az vagy marad, vagy jobb lesz.
süti beállítások módosítása